Just nu får du gratis hemleverans av din Mogsybeställning om du skriver rabattkoden frifrakt i kassan!
Skip to main content

Fördelarna med att köpa en odlingslåda i Corten

Corten är en typ av stål som har utvecklats för att tåla extrema väderförhållanden och korrosion. Det är också känt som väderbeständigt stål eller COR-TEN stål (en varumärkesbenämning som tillhör United States Steel Corporation). Corten stål är särskilt populärt inom arkitektur och trädgårdsdesign på grund av dess unika utseende och hållbarhet.

Corten stål är särskilt känt för sin korrosionsbeständighet. När det utsätts för vatten och luft bildar det en naturlig yta av rost som skyddar stålet från vidare korrosion. Denna rostiga yta ger också stålet sitt karakteristiska utseende och färg.

En av de vanligaste frågorna som många har om Corten är hur länge det håller. Svaret på den frågan är att det beror på flera faktorer, inklusive klimat, användning och skötsel. Generellt sett kan Corten hålla i flera decennier, och många producenter ger garantier på upp till 25 år. Men det är viktigt att komma ihåg att Corten fortfarande kan rosta och korrodera om det inte sköts och underhålls på rätt sätt.

En annan fråga som många ställer sig är om Corten är giftigt. Svaret på den frågan är nej. Corten är gjort av vanligt stål och innehåller inga farliga eller giftiga ämnen. Men precis som med alla metaller kan det finnas risker för hälsan om man andas in damm eller partiklar som bildas vid bearbetning eller hantering av materialet. Därför är det viktigt att använda lämpliga skyddsåtgärder, såsom masker och handskar, när man arbetar med Corten.

Sammanfattningsvis är Corten en mycket hållbar typ av stål som är känt för sin korrosionsbeständighet och sitt unika utseende. Det kan användas på många olika sätt, inklusive i trädgårdsdesign, landskapsarkitektur och byggnadsarkitektur. Även om det kan hålla i flera decennier är det viktigt att sköta och underhålla Corten på rätt sätt för att se till att det förblir starkt och snyggt.

Läs även:

Mogsy COR-TEN odlingslada
Gå till våra Cortenprodukter