Skip to main content

Olika trädgårdsstilar tack vare olika färger & ytbehandlingar

Corten – Galvat – Antracitgrått, eller kanske speciallackat?

Galvaniserat stål

Magnelis® heter materialet som vi kallar för galvaniserat, eller galvat.

Det är i själva verket en stålplåt som är metallbelagd med Magnesium, Zink och Aluminium för att ha extra bra rostskydd. Lite bättre än varmgalvat faktiskt, klass C5, och det tål att stå i tuffa miljöer och väder. Om plåtytan repas så självläker den.

Dessa lådor har ett grövre uttryck eftersom färgen inte är jämn utan lite flammig och den kan gråna i partier över tid. Detta påverkar inte skyddet men bidrar till den industriella looken, så man ska vara beredd på det. För många är just det hela syftet med att välja den här ytbehandlingen.

Läs mer om Magnelis och dess egenskaper

Gå till kategorin Galvaniserat

Obehandlad COR-TEN®

Vi tillverkar vår obehandlade serie med plåt från SSAB. Den kallas även Corten eller Korten.

Corten´s utmärkande egenskap är ett exceptionellt rostskydd – bortsett från den kännetecknande ytrosten – som innebär att den är underhållsfri och man kan använda den under mycket lång tid utan att behöva måla eller ytbehandla. Detta gör Corten till ett miljövänligt stålval.

Med Mogsy blir premiumkvaliteten och den perfekta passformen i den mönsterskyddade designen i kombination med den rostiga ytan något väldigt unikt.

När dina produkter levereras är de inte rostiga. Det tar ungefär en säsong för den skyddande ytrosten att gå från orange till brunt. Du kan påskynda processen genom att spraya med saltvatten. Under första tiden ska du tänka på att skydda underlaget och saker intill mot rostvatten.

Läs mer om Cor-ten här

Gå till kategorin Corten

Antracitgrå

Vi lackar vårt galvaniserade material i en stilren sidenmatt grå pulverlack.

Pulverlacken vi har valt heter HWF Classic Qualicoat klass 2. Den är “ett snäpp upp” gällande UV- och väderbeständighet gentemot den ”vanliga” fasadkvaliteten. Prestanda ligger på minimum 3 år i Florida eller 15-18 år i Sverige utan att glansen har tappats med mer än 50% så den är väldigt motståndskraftig mot väder och vind.

Övrigt:
Glans 2-12.
Extra hög reptålighet både genom lätt struktur och dess formula.

Och om det skulle bli en repa så är fördelen med det behandlade materialet undertill, Magnelis, att det inte rostar.

Gå till kategorin Antracitgrå

Vilken gillar du bäst?

Corten, galvaniserat eller Antracitgrå.

Vad gör jag om jag tycker om designen men inte gillar någon av färgerna?

Då mailar du till oss så kan vi diskutera en speciallackering! Skriv till ulrica@mogsy.se

Priset för lackeringen är dagspris + startkostnad 1500kr och du behöver beställa minst 10st galvade Mogsy låddelar för lackering.