Just nu får du gratis hemleverans av din Mogsybeställning om du skriver rabattkoden frifrakt i kassan!
Skip to main content

Vilken plåt är mest miljövänlig?

När det gäller att välja miljövänliga plåtsorter för odlingslådor är det viktigt att överväga flera faktorer, inklusive tillverkningsprocessen, livslängden och återvinningsbarheten av materialet.

Ett bra alternativ kan vara återvunnen stålplåt, som tillverkas av återvunnet stål och kräver mindre energi för att producera jämfört med jungfrulig stålplåt. Återvunnen stålplåt är också 100% återvinningsbar och kan användas igen och igen utan att förlora sin kvalitet.

En annan miljövänlig plåt är aluminium, som är mycket lätt och återvinningsbart. Aluminium kräver dock en hel del energi för att producera, vilket kan vara en nackdel.

En tredje plåtsort som kan vara ett bra alternativ är Magnelis, som nämns i vår tidigare bloggpost. Magnelis är en zink-magnesium-aluminiumlegering som är mer hållbar och miljövänlig än traditionella galvaniserade stålplåtar.

Sammanfattningsvis är återvunnen stålplåt, aluminium och Magnelis alla miljövänliga alternativ att överväga när man väljer plåt till odlingslådor. Det är dock viktigt att tänka på att tillverkning, livslängd och återvinningsbarhet är viktiga faktorer att överväga för att välja den mest miljövänliga plåten för dina behov.